Matematička konferencija za srednjoškolce

Za one koji vole matematiku, ali nemaju želju natjecati se ili im se ne sviđaju tipovi zadataka s natjecanja, osnovali smo novi projekt. Matematička konferencija za srednjoškolce prvi put se održava ove godine (2018.), a cilj je sudionicima pružiti iskustvo sudjelovanja na projektu u kojem se matematika primjenjuje na problemima iz različitih situacija u "stvarnom životu".

U jutarnjim satima te u ponekim popodnevima, sudionici će biti podijeljeni u timove s kojima će raditi na projektu koju pokazuje primjenu raznih matematičkih metoda u nekom području života. Sudionici su podijeljeni u  timove koji rade na projektu što sličnijem njihovim interesima koji mogu obuhvaćati glazbu, fiziku, biologiju, programiranje ili pak nešto drugo. Pojedinosti o nekim ranijim projektima mogu se pronaći na web stranici Ljetnog kampa:  http://kamp.mnm.hr/

Jednu večer održava se tzv. Popularno-znanstveno predavanje. Tom prilikom predavač, koji obično dolazi s pozicije matematičara u nekoj poznatoj firmi ili iz znanstvene zajednice, govori o nekoj temi vezanoj uz njegovo područje rada. Na taj način iz prve ruke možemo svjedočiti stvarnoj primjeni matematičkih vještina i povezivanju matematike s nekom drugom znanosti.

Kako se cijela konferencija ne bi svela samo na matematiku, osigurano je i vrijeme za kupanje te razne sportske i druge zabavne aktivnosti, kao i slobodno vrijeme za sudionike da se zabavljaju na način koji im najviše odgovara. Poput kampova, Konferencija je lijepa prilika za upoznavanje ljudi iz raznih dijelova Hrvatske sa sličnim interesima i ostvarena poznanstva često dovode do prijateljskih odnosa, a i korisna su za daljnju akademsku/poslovnu karijeru.

Prethodni Ljetni kampovi su obilovali zanimljivim temama, a na ovogodišnjoj, 1. Matematičkoj konferenciji za srednjoškolce priliku za sudjelovanje na još zanimljivijim i detaljnije razrađenim projektima imat će svi srednjoškolci od završenog prvog, do upisanog četvrtog razreda, bez obzira na razinu predznanja i eventualno natjecateljsko iskustvo.

Ovogodišnja konferencija održava se u Zadru, od 8.8. do 12.8.2018. Ovisno o broju prijava cijena će varirati između 300kn i 400kn. Taj trošak uključuje smještaj i prehranu, a jedini dodatan trošak je prijevoz do Zadra. Za sve detalje, slobodno nam se obratite na mail: mnm@mnm.hr

Prijave su otvorene, a traju do 15.6.2018.