MNM u gostima

Projekt "MNM u gostima" pokrenut je 2010. u suradnji s požeškom Gimnazijom i polako, ali sigurno, prerasta u jednu od najpopularnijih MNM aktivnosti.

Kad god nam dosadi sivilo svakodnevice, odaberemo mjesto u Hrvatskoj te napravimo izlet - jednostavno, preselimo MNM aktivnosti u neki drugi grad. 🙂 Naravno, ovo je samo dio priče. Budući da su članovi MNM-a većinom studenti Sveučilišta u Zagrebu, preko godine je djelovanje Udruge u velikoj mjeri ograničeno na zagrebačko područje. Da bismo zaobišli tu prepreku koja nam onemogućuje druženje s učenicima iz cijele Hrvatske (osim u rijetkim prilikama kao što su Ljetni kamp i Zimska škola), odlučili smo redovito organizirati posjete u razne škole diljem Hrvatske.

Povremeno čak glumimo matematičke rock zvijezde i održavamo tzv. turneje, odnosno puno uzastopnih gostovanja zaredom na nekom širem području. To nam je posebno drago napraviti kad posjećujemo područja nešto dalja od Zagreba gdje nam je inače teže proširiti svoje aktivnosti. Do sada smo imali turneje Dalmacija, Istra, Sjever i Slavonija, te su u planu još brojni slični pothvati.

Velika važnost projekta MNM u gostima jest popularizacija: u svim krajevima države, za sve učenike. Zbog toga pazimo da su naše radionice primjerene svim učenicima, pa čak i onima koji misle da je matematika "bauk". Cilj nam je da učenici diljem Hrvatske dožive čari zabavne matematike i da s naših radionica izađu s jednom novom radoznalosti prema matematici i svijetu oko sebe.

Za gostovanje u drugim školama i gradovima imamo spremne brojne radionice i aktivnosti. Neke od naših najpoznatijih radionica vezane su uz matematičke igre, vjerojatnost, statistiku, kriptografiju, primjenu matematike u drugim znanostima i slično, a stalno su u nastanku nove. Za radionice je obično potrebno izdvojiti barem dva školska sata i možemo održati više grupa primjerene za različite uzraste. Najčešće posjećujemo srednje škole, no trudimo se proširiti i na osnovne škole, pogotovo na starije osnovnoškolce.

Osim radionica, jako smo dobri i u održavanju zabavnih štandova s raznim matematičkim zanimljivostima, igrama, zagonetkama i trikovima. Tako spajamo igru i matematiku za sve uzraste, pa čak i one najmlađe. Naš štand često možete naći na raznim matematičkim manifestacijama među kojima se ističe Znanstveni piknik, a rado ćemo uveličati i vaša događanja. Ako nas sretnete, obavezno svratite do našeg štanda! Upoznat ćemo vas s Hanojskim tornjevima, Monty Hall problemom, pravilnim načinom jedenja pizze, matematičkim slagalicama, igrama, semaforima, kalendarima, i s još mnogo toga! Prepoznat ćete nas po MNM majicama 🙂

Poziv za škole: Prilikom odabira destinacije nismo nimalo izbirljivi 🙂 Ako biste voljeli da dođemo u goste, slobodno nas kontaktirajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *