Školjka

Školjka je interaktivna web-arhiva zadataka iz matematike zamišljena kao dodatna pomoć pri ozbiljnijoj pripremi za natjecanja.

Može koristiti na više načina: prvenstveno je napravljena za učenike koji se žele aktivno pripremati za natjecanja, ali korisnici Školjke mogu biti i mentori i profesori, koji traže materijale za pripremu svojih učenika. Školjka omogućuje pretraživanje zadataka po kategorijama kao što su težina i područje. Također omogućuje učenicima da objave svoja rješenja i drugima da ta rješenja ispravljaju.

Na Školjci se nalaze zadaci s održanih školskih, županijskih i državnih natjecanja u Hrvatskoj za srednje škole (A varijanta) i zadaci s nekih međunarodnih natjecanja (IMO, MEMO, JBMO, EMC). Osim toga, na Školjci možete pronaći i velik broj materijala s održanih MNM Predavanja subotom u Zagrebu i Osijeku, kao i nekoliko pripremljenih simulacija za primjerice državno natjecanje i HMO.

Školjka je već niz godina i domaćin Marinade, online timskog natjecanja iz matematike koje također pripremaju mentori udruge. Više o Marinadi nalazi se na zasebnoj stranici.

Ukratko, jedan klik vas vodi do nepresušnog izvora zadataka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *