Školjka

Školjka je interaktivna web-arhiva zadataka iz matematike zamišljena kao dodatna pomoć pri ozbiljnijoj pripremi za natjecanja. Nastala je s ciljem da mladim nadarenim matematičarima u Hrvatskoj (i šire) olakša pristup zadacima, ali i da bude platforma koja će potaknuti umrežavanje i zajedništvo među onima koji ih rješavaju.

Kakva blaga skriva Školjka? Na Školjci se nalaze zadaci s održanih školskih, županijskih i državnih natjecanja u Hrvatskoj za srednje škole (A varijanta) i zadaci s nekih međunarodnih natjecanja (IMO, MEMO, JBMO, EMC). Osim toga, na Školjci možete pronaći i velik broj materijala s održanih MNM Predavanja subotom u Zagrebu i Osijeku, kao i nekoliko pripremljenih simulacija za primjerice državno natjecanje i HMO. Stalno dodajemo nove sadržaje i ažuriramo ih u skladu s održanim predavanjima i natjecanjima, tako da vam nikad neće ponestati zadataka za vježbu.

Školjka se može koristiti na više načina: prvenstveno je napravljena za učenike koji se žele aktivno pripremati za natjecanja, ali korisnici Školjke mogu biti i mentori i profesori koji traže materijale za pripremu svojih učenika. Školjka omogućuje pretraživanje zadataka po kategorijama kao što su težina i područje. 

No, Školjka nije samo opsežna web-arhiva zadataka. Ono što Školjku čini posebnom jest njen interaktivni dio. Ona omogućuje učenicima da objave svoja rješenja i drugima da ta rješenja ispravljaju te čini komunikaciju među korisnicima i međusobnu suradnju jednostavnima i na dohvat ruke. Moglo bi se reći da je Školjka ujedno i društvena mreža za rješavanje zadataka. Kao takva je jedinstvena za zadatke s natjecanja na našim prostorima i našim učenicima, gdje god se nalazili, pruža poticajnu okolinu za rješavanje zadataka iz njene bogate kolekcije.

Školjka je već dugi niz godina i domaćin Marinade! Marinada je online timsko natjecanje iz matematike koje se ne propušta, a pripremaju je mentori Udruge. Više o Marinadi nalazi se na zasebnoj stranici.

Ukratko, jedan klik vas vodi do nepresušnog izvora zadataka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *