Ljetni kamp

Web: http://kamp.mnm.hr

Prijave su otvorene: prijavnica

Kaštel Štafilić, 9. - 16. kolovoza 2023.

Da se ne biste dosađivali za vrijeme ljetnih praznika, svake godine (od 2010.) organiziramo Ljetni kamp mladih matematičara. Na Ljetni kamp su pozvani svi zainteresirani učenici od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Na Kampu se za polaznike svaki dan održavaju interaktivna predavanja vezana uz razna područja matematike s ciljem upotpunjavanja matematičkog znanja, priprema za natjecanja te upoznavanja s novim područjima matematike. Osim pohađanja predavanja, učenici u manjim grupama pod vodstvom mentora rade na projektima kroz koje upoznaju raznolike praktične primjene matematike. Neke od tema su motivirane primjenama iz znanosti (fizika, biologija), dok su ostale teme pravi primjeri zadataka s kojima se u svom poslovanju susreću naši sponzori. Svake godine na Kampu ugošćujemo i dva do tri ugledna hrvatska znanstvenika koji svojim popularno-znanstvenim predavanjima otvaraju polaznicima nove poglede na primjene matematike u znanosti.

Dino i Mestar
Zvuči kao dosta posla za tjedan dana, no ipak nalazimo i više nego dovoljno vremena za razonodu. Tokom kampa se održava i niz aktivnosti kojima je cilj isključivo zabava i druženje - izleti, ples i (masovne) društvene igre samo su neke od njih.

Više o Ljetnom kampu (i Zimskoj školi) možete pročitati na zasebnoj stranici, na kojoj možete vidjeti kako je to izgledalo prethodnih godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *