Dürer

U školskoj godini 2023./24. natjecanje Dürer održat će se 24.11.2023. na Matematičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu (Bijenička 30) u predavaonici 001, a dodatne informacije o provedbi i prijavnica dostupni su ovdje.

Dürer je timsko natjecanje koje se tradicionalno organizira u Mađarskoj, a dvije kategorije (E i E+) dostupne su svima. Više informacija o samom natjecanju, kao i stare zadatke, možete pronaći na službenoj stranici.

Timovi se sastoje od najviše 3 člana koji ne moraju biti iz iste škole. Preporuka organizatora jest da je u svakom timu barem jedna djevojka te barem jedna osoba koja nije maturant.

Kategorije
Kategorija E - namijenjena za sve zainteresirane učenike srednjih škola, a mogu se prijaviti i mlađi
Kategorija E+ - namijenjena za učenike koji se pripremaju za međunarodne olimpijade ili su već sudjelovali na istoj

Svaki tim bira kategoriju po svom izboru.

Pravila
Za vrijeme natjecanja učenici smiju imati pribor za pisanje te geometrijski pribor. Zadatke će dobiti na hrvatskom i na engleskom jeziku. Svoja rješenja natjecatelji mogu pisati na hrvatskom ili na engleskom jeziku.
Sudjelovanje na natjecanju je besplatno. Svima se trudimo osigurati sendvič i vodu te dovoljne količine papira za pisanje, a dozvoljeno je donijeti i vlastitu hranu i piće.
Zabranjeno je korištenje kalkulatora, bilo kakvih pomagala ili priručnika, komunikacija s drugim osobama te općenito varanje u bilo kojem obliku.

Ispričnica
Svi sudionici koji sudjeluju uživo mogu dobiti potvrdu o sudjelovanju koja može poslužiti kao ispričnica za nastavu.

Rezultati
Rezultate unutar Hrvatske šaljemo e-mailom svim sudionicima u najkraćem mogućem roku.

Dodatno, naknadno se svim sudionicima šalje i informacija o rezultatu na međunarodnom nivou.

Svi timovi dobivaju priznanje o ostvarenom rezultatu.

Najboljih 5 timova u kategoriji E+ (1 po državi) bit će pozvani da sudjeluju u online finalu 9. i 10.2.2024. godine. Za sudjelovanje u finalu potrebno je da u timu bude barem jedna djevojka te barem jedna osoba koja nije maturant.

Detalji
Sve detaljne informacije bit će poslane prijavljenim učenicima putem e-maila navedenog u obrascu nakon završetka prijava.