Iranska kombinatorna olimpijada

Iranska kombinatorna olimpijada (ICO) održava se od 2020. godine. ICO je timsko natjecanje za timove od najviše 3 člana (dozvoljeni su i timovi od 1 ili 2 člana), a timovi se natječu u području kombinatorike podijeljeni u 3 kategorije. Više informacija o samom natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici https://ico-official.com/en. Natjecanje u Hrvatskoj od 2022. lokalno organiziramo uživo u Zagrebu.


Kategorije
Elementary - namijenjena za učenike 1. razreda srednje škole, a dozvoljeno je i sudjelovanje mlađih učenika
Advanced - namijenjena za učenike 2., 3. i 4. razreda srednje škole
Free - namijenjena za sve zainteresirane sudionike, bez dobnog ograničenja
 
Sudionici u kategorijama Elementary i Advanced moraju u trenutku prijave biti učenici osnovne ili srednje škole i natjecati se u odgovarajućoj kategoriji po dobi te moraju biti mlađi od 20 godina na dan održavanja natjecanja.
Za sudionike u kategoriji Free ne postoje ograničenja.
 
Pravila
Za vrijeme natjecanja natjecatelji smiju imati isključivo pribor za pisanje.
Zadatke dobivaju na hrvatskom i na engleskom jeziku. Svoja rješenja natjecatelji mogu pisati na hrvatskom ili na engleskom jeziku.
Sudjelovanje na natjecanju je besplatno. Svim natjecateljima trudimo se osigurati sendvič i vodu te dovoljne količine papira za pisanje.
Dozvoljeno je donijeti i vlastitu hranu i piće.
Zabranjeno je korištenje kalkulatora, bilo kakvih pomagala ili priručnika, komunikacija s drugim osobama izvan tima te općenito varanje u bilo kojem obliku.

Ispričnica
Svi sudionici mogu dobiti potvrdu o sudjelovanju koja može poslužiti kao ispričnica za nastavu.

Rezultati
Rezultatu unutar Hrvatske šaljemo e-mailom svim sudionicima unutar tjedan, nakon čega će imati mogućnost uvida.
Rezultati na međunarodnoj razini šalju se naknadno svim timovima. Svi timovi dobivaju priznanje o sudjelovanju, a najboljih 5 timova (na međunarodnoj razini) i priznanje o osvojenoj medalji.