Náboj Junior

Naboj Junior je međunarodno natjecanje iz matematike i fizike osmišljeno za timove od 4 učenika 7. i 8. razreda osnovne škole. Natjecanje traje 120 minuta. Na početku, svaki tim će dobiti 6 zadataka. Kada tim točno riješi neki zadatak, dobit će novi. Tim koji riješi najviše zadataka unutar vremena će odnijeti pobjedu!

Zadaci su poredani po procjeni njihove težine. Zahvaljujući tome, natjecanje je pristupačno i učenicima koji nemaju iskustva u natjecanjima, kao i onima koji su već osvajali medalje na olimpijadama.

Zadaci na natjecanju Naboj Junior su značajno drukčiji od školskih zadataka koji su uglavnom osmišljeni kako bi učenici naučili koristiti formulu ili vježbali neku metodu. Zadaci potiču kreativno razmišljanje i razmišljanje izvan okvira.

Uspjeh na natjecanju ne ovisi samo o individualnim mogućnostima svakog natjecatelja, već i o njihovoj uspješnoj suradnji. Osim jačanja kreativnog i logičkog razmišljanja, cilj natjecanja je i privući natjecatelje ljepotama matematike i prirodnih znanosti.

Naboj Junior se održava u hibridnom obliku. Češka, Poljska, i Slovačka natjecanje će održati u originalnom kontaktnom formatu. Lokacije natjecanja vode volonteri, učenici srednjih škola i studenti. Francuska, Hrvatska, Nizozemska, i Španjolska će održati natjecanje online.

Zadaci su isti na svim lokacijama i državama (do na prijevod) kako bi se učenici mogli usporediti s međunarodnim vršnjacima.

Ove godine održat će se 24.11.2023. od 10:00 do 12:00. Timove prijavljuju nastavnici matematike ili fizike, a registracija traje do 17.11.2023.!

Više o samom natjecanju možete pronaći na: https://junior.naboj.org/hr/hr/