Predavanja subotom

Ovo je centralna aktivnost naše Udruge s kojom je sve počelo. Ciljevi predavanja subotom su priprema učenika za nacionalna i međunarodna natjecanja te podizanje zainteresiranosti za matematiku kod polaznika predavanja. Posebno bitan aspekt naših predavanja je što učenicima tijekom cijele školske godine omogućuju učenje sadržaja s kojim se inače ne bi susreli u školi te su kao takva izvrsna dopuna svakome tko želi proširiti svoje matematičko znanje izvan okvira redovne nastave.

Kako izgleda predavanje subotom?
Predavanje traje 3 sata, obično s početkom u 10 sati. Detaljnije se obrađuju teme iz redovnog školskog programa, ali i neke dodatne teme koje će mnogim zaljubljenicima u matematiku biti korisne i zanimljive. Obično se održavaju dvije grupe predavanja prilagođene različitim uzrastima i predznanjima. Namijenjena su prvenstveno srednjoškolcima, no mogu nam se priključiti i stariji osnovnoškolci. Što se tiče atmosfere, jako nam je bitno da se svi učenici osjećaju ugodno i opušteno te da bez ustručavanja mogu pitati predavača  sve što im nije jasno. Svakom učeniku pristupamo individualno. Naš glavni cilj je da predavanja budu interaktivna te se trudimo da uz naše navođenje i pomoć učenici uspiju samostalno doći do rješenja. U ovakvom pristupu puno nam pomaže to što smo svojim uzrastom bliski učenicima te što smo svi mi i sami nedavno prošli kroz pripreme za natjecanja. Preko kratke i slatke pauze dobrodošle su sve vrste slatkiša, a naročito Domaćice 🙂

Gdje i kada se održavaju predavanja?
Predavanja subotom održavaju se tijekom cijele školske godine. Ponosni smo što, osim u Zagrebu, predavanja od 2018. godine redovito održavamo i u Osijeku, a često svratimo i u Split! U Zagrebu držimo predavanja svaku subotu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) ili na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Osijek posjećujemo svaki drugi vikend na Odjelu za matematiku Sveučilišta J.J. Strossmayera. Pratite naš kalendar aktivnosti  te obavijesti na ovoj stranici te na našim društvenim mrežama kako biste znali koje zanimljive teme vas čekaju ove subote, možda baš u vašem gradu!

Zašto nema predavanja subotom i u mom gradu?
Nije isključeno širenje u druge gradove. Ako u vašoj školi postoji velik interes za naša predavanja, javite nam se na
mnm@mnm.hr i dat ćemo sve od sebe. U međuvremenu, kako biste bar na taj način mogli sudjelovati, većinu predavanja održanih u prethodnih nekoliko godina te u tekućoj školskoj godini možete pronaći na Školjci.

Kako se mogu uključiti?
Samo se pojavi, čekamo te! Najsretniji smo kada se pojavi neko novo lice. Dovedi i prijatelja 🙂 

Što ako ne znam baš je li to za mene? 
Ako ste zainteresirani, ili ako se još uvijek dvoumite, najlakše ćete se odlučiti (i uključiti) ako dođete na jedno od predavanja i sami isprobate kako vam odgovaraju takve pripreme. Čekamo vas sa zabavnim zadacima i zanimljivim matematičkim temama.

Profesori: Bit će nam drago ako obavijestite svoje učenike o našim aktivnostima.
Učenici: Vidimo se u subotu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *