Proljetne pripreme

Kako proljetni praznici padaju upravo u tjedno neposredno prije državnog natjecanja odlučili smo za vas organizirati posebne intenzivne pripreme (25.-29.3.). Pozvani su svi učenici koji žele svoje praznike iskoristiti na konstruktivan način i oni koji matematiku vide na pravi način, odnosno kao odmor :). Ovo je za sve prilika da mnogo nauče, a za one koji idu na državno natjecanje savršen trenutak da podignu svoje samopouzdanje i osiguraju smiren odlazak za Dubrovnik.

Pripreme će se održavati svakoga dana u unaprijed određenim terminima na Prirodoslovno matematičkom fakultetu - Matematičkom odsjeku, Bijenička cesta 30. Učenici će biti raspoređeni u dvije kategorije, ovisno o uzrastu i potrebnom predznanju, u kojima će sudjelovati na interaktivnim predavanjima i radionicama iz raznih tema natjecateljske matematike. Predavanja, koja će trajati po tri sata, sastojat će se većinom od kraćega upoznavanja s temom, rješavanja zadataka pojedinačno i u manjim skupinama te prezentacijom rješenja od strane mentora predavača ili samih učenika. Sve teme predavanja biti će objavljene prije početka priprema. Također će zadnji dan biti organizirano natjecanje i radionica pod naslovom "Kako pisati rješenja".

Budući da preko praznika nemate toliko drugih obaveza nadamo se na pripremama vidjeti puno poznatih, ali i neka nova lica.