European Mathematical Cup

Drago nam je što vam možemo najaviti i pozvati vas da sudjelujete na još jednom EMC-u; ove se godine održava u nedjelju, 12.12.2021., od 9:00 do 13:00 sati.

Natjecanje je podijeljeno na juniorsku i seniorsku kategoriju, u svakoj kategoriji učenici rješavaju po 4 zadatka olimpijskog tipa. Prvenstveno je namijenjeno srednjoškolcima, ali mogu sudjelovati i napredniji osnovnoškolci.

Sudjelovanje je moguće uživo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3 ili online, uz nadzor preko Zoom-a. Za sudionike uživo na FER-u, okupljanje je u predvorju FER-a (kod glavnog ulaza) u 8:45. Svi sudionici primit će detaljnije informacije putem e-maila. Ova prijavnica namijenjena je za učenike koji ne sudjeluju na Adventskoj radionici u organizaciji HMD-a, a žele sudjelovati na EMC-u.


Dozvoljeno je korištenje isključivo pribora za pisanje te geometrijskog pribora. Nije dozvoljeno korištenje kutomjera, knjiga, kalkulatora, računala, komunikacijskih uređaja i sl. Za vrijeme natjecanja osigurana je dovoljna količina papira za pisanje, sendvič i voda.

Dodatne informacije o natjecanju možete pronaći na stranici https://emc.mnm.hr/ ili se možete obratiti na european.mathematical.cup@gmail.com.