Turnir gradova

Turnir gradova je međunarodno matematičko natjecanje tridesetogodišnje tradicije na kojem se srednjoškolci natječu pojedinačno, ali i za svoj grad. Organizacijsko središte Turnira gradova je u Moskvi, odakle se svim gradovima sudionicima (prošle godine ih je bilo više od stotinu) šalju zadaci. Učenici, podijeljeni u dvije kategorije, rješavaju tijekom godine četiri testa s uglavnom logičko-kombinatornim zadatcima. Za konačan rezultat uzima se rezultat najbolje riješenog testa.

Udruga Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" je, zajedno sa zagrebačkom V. gimnazijom, 2009. godine oživjela tradiciju Turnira gradova u Zagrebu. Te je godine sudjelovalo više od 40 zagrebačkih srednjoškolaca koji su ostvarili vrlo dobre rezultate pa je Zagreb prvi put imao predstavnika na Ljetnoj konferenciji Turnira gradova - susretu najboljih matematičara gdje se rješavaju stvarni, još neriješeni, matematički problemi.

Više o samom formatu natjecanja možete pročitati ovdje.

Turnir gradova održava se i ove godine, a jesensko kolo održat će se 16. i 24. listopada u V. gimnaziji s početkom u 9 sati. Pozivamo sve srednjoškolce da se prijave na stranici http://tiny.cc/d79x4.

Vidimo se u subotu uz izazovne zadatke i natjecateljsku atmosferu!