Math Beyond Limits - Balkans

Pozivamo vas da se uključite na MBL - Balkans!

Maths Beyond Limits - Balkans je međunarodni matematički kamp koji će na deset dana okupiti najbolje matematičare Europe i šire, a održava se po prvi put u Bosni i Hercegovini. Kamp će se održati od 25. ožujka do 3. travnja u predivnom Garden City Resort, Konjic. Očekuje se otprilike 50 sudionika iz cijelog svijeta (svake godine originalni MBL kamp u Poljskoj ima sudionike iz 15-20 država). 

MBL kampovi su zasigurno jedni od najpoznatijih u europskim matematičkim krugovima, a posebni su po svom međunarodnom karakteru i matematičkom sadržaju koji nije usmjeren prema natjecateljskoj matematici: ovaj kamp pruža mogućnost srednjoškolcima da nauče više o primjenama matematike, najaktualnijim temama istraživačke matematike, fakultetskoj matematici i svim drugim temama koje inače nisu dio redovne nastave, a čak ni priprema za natjecanja.

Sudjelovanje na kampu je u potpunosti BESPLATNO za sve sudionike. Učenici samo moraju pokriti vlastite putne troškove dolaska na kamp. Organizatori će možda biti u mogućnosti osigurati sredstva za učenike koji ne mogu pokriti vlastite putne troškove, no budžet je limitiran i ne postoje nikakve garancije.

Tijekom kampa održat će se razna matematička predavanja, puno večernjih aktivnosti, igrat će se razni sportovi te posjetiti obližnja mjesta, održat će se slatko timsko natjecanje u rješavanju matematičkih zadataka i okupljanje oko “logorske vatre”.

Prijave su počele i krajnji je rok za prijavu 1. veljače. Prijava uključuje rješavanje Qualifying Quiz (olimpijski i istraživački zadaci) i pisanje Personal statement (esej pomoću kojega će vas bolje upoznati), kao i ispunjavanje ostatka prijavnice Applicant Questionnaire. Više informacija možete naći na web-stranici MBLa. 

Ukoliko se želite prijaviti kao mentor na kamp, više informacija je ovdje

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite organizatorima na mail mathsbeyondlimits.balkan@gmail.com.