Prijave za Matematičku konferenciju

Podsjećamo da su prijave za Matematičku konferenciju za učenike 2023. otvorene do 15.6. u 23:59! Konferencija MatKo bit će fokusirana na primjenu matematike, a ove godine odlučili smo dati priliku učenicima da naprave i prezentiraju svoj samostalan rad ostalim sudionicima Konferencije. 

Prezentacije učeničkih radova tek su mali dio Konferencije. Svi sudionici (i oni koji prezentiraju svoj rad i oni koji ne prezentiraju svoj rad) sudjelovat će na nekom od projekata koje će pripremiti naši mentori, a koji će biti vezani za primjenu matematike u raznim područjima. Na projektima će učenici raditi u manjim grupama (3-6), sveukupno će trajati oko 10 sati, a na kraju Konferencije svaka grupa prezentirat će ostalima što su naučili na svom projektu. Naravno, raspodjelu u grupe za projekte napravit ćemo što je više moguće u skladu sa željama sudionika. Osim projekata i prezentacija radova, učenici će imati priliku slušati i kraća predavanja naših mentora, a možda i ponekog znanstvenika. Uz sve to, neće nedostajati vremena za druženje, razmjenu iskustava i razne aktivnosti poput kviza 🙂

Iako je službeni rok za prijavu radova prošao, u prijavnici smo ostavili otvorenu opciju prijave rada te ako učenici žele prijaviti svoj rad uzet ćemo ga u obzir ravnopravno s ostalima. 

Više informacija i prijavnicu možete pronaći na https://mnm.hr/aktivnosti/matematicka-konferencija 

Radujemo se vašim prijavama!