Adventski matematički kviz 2023. - C

Stiže nam najljepše doba godine - Advent, a to znači da nam je stiglo i novo izdanje nama najdražeg Adventskog matematičkog kviza! I ove godine kao dodatnu zabavu tijekom Adventa pripremili smo za vas kratke matematičke kvizove 😊

Prvo područje na redu je kombinatorika.

Kviz se nalazi ovdje.

Rješenja možete upisivati do utorka, 28.11.2023. u 23:59, a rezultate ćete primiti putem upisanog maila u srijedu, 29.11.2023.

Dozvoljena je jedna prijava po osobi, odnosno e-mail adresi. Vaše e-mail adrese i imena nećemo nigdje objavljivati, već ćemo u sveukupne rezultate objaviti vašu zaporku koju si sami odredite (to može biti i vaše pravo ime ako želite) i broj bodova.

Svoju zaporku svakako zapamtite i koristite istu i za kvizove iz ostalih područja kako bi se vaši bodovi mogli zbrajati.

Nije dopušteno varanje; traženje odgovora na internetu i konzultacija s drugima. Budući da je cilj ovih kratkih kvizova prvenstveno zabava, uzdamo se u vaše poštenje.

Najbolje sudionike očekuju i prigodne nagrade.

Svi mogu sudjelovati i provjeriti svoje matematičko znanje. Pozivamo vas da pokušate riješiti barem neke zadatke te ako neki zadatak i ne znate riješiti u potpunosti, pošaljite barem djelomično rješenje ili pokušaj 🙂

Sljedeći kviz iz nekog drugog područja objavit ćemo za tjedan dana.

Želimo vam dobru zabavu!