MONOM

S ponosom vam predstavljamo novu aktivnost MONOM - matematičko online natjecanje u organizaciji MNM-a! 

Natjecanje se održava na Školjci u 4 kategorije, otprilike prilagođene 5. i 6. razredu OŠ (početnici), 7. i 8. razredu OŠ (kadeti), 1. i 2. razredu SŠ (juniori) te 3. i 4. razredu SŠ (seniori). Sastoji se od nekoliko kola, svaki u trajanju od mjesec dana. U svakom kolu za svaku kategoriju pripremit ćemo po 4 zadatka, po jedan iz svakog od natjecateljskih područja (algebra, geometrija, kombinatorika, teorija brojeva), a težina zadataka bit će na razini općinskog/županijskog/državnog natjecanja. 

Tijekom svakog kola naši će mentori provjeravati poslana rješenja i bodovati ih s do 10 bodova po zadatku. Moguće je poslati više rješenja za svaki zadatak, ali konačno će se bodovati samo zadnje poslano rješenje. Dok su zadatci ,,aktivni'', mentori neće komentirati poslana rješenja i dodijeljene bodove te će odgovarati samo na upite koji se odnose na formulaciju zadataka.

Natjecanje će se kroz kola održavati od listopada do svibnja, a nekoliko najboljih u svakoj kategoriji bit će pozvano na završnicu koja će odlučiti o konačnom poretku i pobjedniku svake kategorije. Za najbolje pripremamo i vrijedne nagrade! Organizatori ljetnog kampa odlučili su učenike iz Hrvatske, 7. razreda OŠ i starije, koji su pobijedili u kategoriji kadeta, juniora i seniora, nagraditi besplatnim sudjelovanjem na Ljetnom kampu mladih matematičara 2024.!

Za detaljnije informacije pogledajte pravila natjecanja na Školjci.

Ako imate pitanja, slobodno nam se javite na našu mail adresu mnm@mnm.hr ili pošaljite poruku na facebook ili instagram stranici.

Zadaci prvog kola bit će dostupni od 6.11.2023. u 10 sati, a bit će otvoreni do 30.11.2023. u 23:59. U natjecanje se možete uključiti i tijekom trajanja kola.

Požurite, čekamo vas!