Kreće Zadatak dana!

Dragi mladi nadareni matematičari,

kao dnevnu dozu matematike za vas, u nadi da će polučiti kratkoročne rezultate mentalne ugode i dugoročne rezultate na vašem znanju, odlučio sam svakog radnog dana u 6 sati ujutro objaviti jedan Zadatak dana - arhiva će se nalaziti ovdje, a prvi zadatak bit će objavljen već sutra (2. veljače).

Zadaci će biti raznolikih težina: od državnog natjecanja za 1. razred do olimpijskih. Težina neće biti navedena uz zadatak da se ne bi tko uplašio zadatka koji bi zapravo mogao riješiti.

Kada prođe pet dana od objave zadatka, pozvani ste u komentare tog zadatka napisati njegovo rješenje, ideju ili bilo što drugo. Možete koristiti i , između tagova "latex" i "/latex" (navodnike zamijenite uglatim zagradama). Ponekad ću i ja dati link na rješenje ili ga napisati.

Također, budući da se ne bavim intenzivno natjecateljskom matematikom, teško mi je pribavljati velike količine dobrih zadataka. Zato pozivam sve učenike i mentore da, kada naiđu na zadatak koji je lijep ili poučan (bilo što od toga) te relativno nepoznat (npr. strana natjecanja), da mi ga pošalju na mail kao prijedlog za Zadatak dana.

Uživajte!