Kvanta Olimpijada 2021.

Dragi učenici!

S ponosom vam predstavljamo online matematičko natjecanje Kvanta Olympiad namijenjeno učenicima od 10 do 15 godina starosti koje organizira naš najnoviji partner, studentska udruga Kvanta, koja se bavi promocijom matematike i poučavanjem djece u dobi 10-15 godina.

Natjecanje je otvoreno do 10.4.2021., piše se u trajanju 4 i pol sata, a učenici su podijeljeni u tri kategorije:

  • juniorska (10-11 godina),
  • srednja (12-13 godina)
  • seniorska (14-15 godina).

Za sudjelovanje je potrebno do 10.4. samostalno odrediti neki blok od 4 i pol sata kada ćete rješavati zadatke. Svoja rješenja zatim treba slikati/skenirati te ih uploadati u formu za predaju rješenja. Natjecanje smo za vas preveli na hrvatski i rješenja nam šaljete na hrvatskom. Zadaci i forma za predaju rješenja nalaze se niže u ovoj objavi.

 

Pravila igre

Upotreba interneta tijekom rješavanja nije dozvoljena, kao ni komunikacija s drugim ljudima. Ne možemo to nikako provjeriti, ali nadamo se da ćete biti pošteni, rješavati zadatke iz kategorije za vašu dob, biti samostalni i da nećete varati. Što uopće možete postići varanjem? 🙂

U svakoj kategoriji nalazi se 6 zadataka, a na svakom zadatku moguće je ostvariti maksimalno 7 bodova.

 

Predaja rješenja

Rješenja se predaju odvojeno po zadacima. Slikajte svoja rješenja da budu čitka ili ih skenirajte i priložite na odgovarajuće mjesto u obrascu.

obrazac za predaju rješenja

 

Rezultati

Kad budu poznati rezultati, poslat ćemo ih na mail koji napišete u formi za predaju rješenja. Imena neće biti javno objavljena, već će se rezultati objaviti pod šiframa (nadimcima) koje sami odabirete.

 

Sve zainteresirane pozivamo da se okušaju u rješavanju ovih zabavnih zadataka! Nadamo se da će vam se svidjeti i da ćete se zabaviti tijekom proljetnih praznika, ali i da će vam biti korisna priprema i za buduća natjecanja! Za bilo kakva pitanja i nedoumice slobodno nam se javite na mail kamp.mnm@gmail.com

 

Zadaci

Juniorska kategorija (10-11 godina) - zadaci

Srednja kategorija (12-13 godina) - zadaci

Seniorska kategorija (14-15 godina) - zadaci